Kronprinsen om kongerollen: – Må gjøre det på min måte

Kronprins Haakon sier i et intervju med TV 2 at han må fylle rollen som konge på sin egen måte, og at han kanskje blir en litt annen konge enn sin far.

Oslo 20201015. Kronprins Haakon snakker med pressen etter sitt møte med representanter fra filmbransjen under Filmtreffet på Filmens Hus i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ntb  Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB

Saken oppdateres.

Kanalen fulgte kronprinsen da han gikk Flyktningeruta i forbindelse med 75-årsmarkeringen siden krigens slutt.

På spørsmål om kronprinsen kommer til å være en annen konge enn den vi har i dag, svarer han at det nok kan hende.

– Vi har forskjellige personligheter og er forskjellige mennesker, og kommer kanskje til å løse det på litt forskjellige måter, sier han til TV 2.

Kronprinsen sier at han må være konge på sin egen måte.

– Jeg må jo ikke prøve å være noen andre enn meg selv, da blir det litt enklere.

Han sier han har snakket mye med sin far om overgangen, men at han trolig ikke kan være helt forberedt på den dagen han blir Norges neste konge.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å være helt forberedt, det tror jeg ikke kommer til å gå. Men jeg har selvfølgelig tenkt på det. I vår familie ligger det jo litt under hele tiden. Det har det gjort helt fra jeg var liten, sier han.

På forsiden nå