Miljøaktivisten Kurt Oddekalv gikk gjennom isen og døde i Bergen

Kurt Oddekalv er død, 63 år gammel. Han gikk gjennom isen og døde på Bahusvatnet i Bergen mandag, opplyser politiet.

Kurt Oddekalv fotografert under et besøk i Trøndelag.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Alle de nærmeste pårørende varslet om dødsfallet, melder Vest politidistrikt.

– Det presiseres at familien ber om ro i tiden fremover. Familien vil også komme med en uttalelse i løpet av de nærmeste dagene, heter det.

Spor ved råk

Ved 16.45-tiden mandag fikk politiet melding fra en person som hadde observert spor ute på isen på Bahusvatnet ved Hausdalen i Fana. Sporene skal ha sluttet ved en råk i isen, skriver bt.no.

Nødetatene rykket ut, deriblant luftambulansen og dykkere. Klokken 17.44 bekreftet politiet at en person var funnet i vannet. Klokken 21.52 mandag kveld sendte politiet ut en pressemelding der de skrev at det var Kurt Willy Oddekalv som var funnet død. Han ble 63 år.

Engasjert i trønderske prosjekt

Kurt Oddekalv var leder for Norges Miljøvernforbund, og engasjerte seg også Trøndelag. I 2019 var han blant annet til stede i Flatanger i forbindelse med utbyggingen av vindkraftparken i Sørmarkfjellet. Målet med besøket var å kurse vindkraftmotstanderne i aktivisme.

Kurt Oddekalv, slik han vil bli husket. Engasjert og i naturen. Her fra turen til Flatanger i 2019, sammen med Lena Bjørkås og Per Strand.  Foto: Grete Holstad

Frøyværingene fikk også besøk av bergenseren ved flere anledninger. Også her samarbeidet han med motstanderne av vindkraftutbyggingen. Han har i tillegg hatt en årelang kampanje gående mot lakseindustrien, som han blant annet har ment at påvirker villfisken svært negativt.

Frontfigur for aksjonen mot vindkraftverket på Frøya, Hans Otto Grønskag, skriver på Facebook at han mottok beskjeden med sorg.

- En god venn, og en god medarbeider i miløkampen har gått bort. Takk for alt idu ga oss Kurt!, skriver han.

På forsiden nå