Politiet planlegger nytt søk etter de antatt omkomne i Gjerdrum-skredet mandag

Politiet planlegger å gjenoppta søket etter de antatt omkomne i Gjerdrum-skredet mandag i neste uke. Det skal også hentes ut eiendeler fra evakuerte hus.

Saken oppdateres.

– Det er et stort skredområde, og det er til dels svært ustabilt og farlig for letemannskapene som skal inn fra bakken. Det er derfor svært viktig at vi får lagt planer for hvor vi målrettet skal søke, samtidig som vi ivaretar sikkerheten for dem som skal gjøre jobben, sier politioverbetjent Anders Mansaas i taktisk seksjon, geografisk driftsenhet Romerike i Øst politidistrikt i en pressemelding.

De pårørende er informert om fremdriften, og om oppstart av søk.

Tre savnet

Arbeidet med å planlegge for søk etter de tre savnede fortsetter med full styrke, ifølge politiet.

De tre som fortsatt er savnet, er Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13). Sju personer er funnet omkommet i skredet.

Søket på Ask i Gjerdrum ble satt på vent tirsdag i forrige uke etter at det gikk et mindre skred i skredområdet. Samme dag sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt at de ikke lenger har håp om å finne overlevende i skredet.

Henter ut eiendeler

I løpet av de neste to ukene skal brannfolk hente ut nødvendige eiendeler for de skredrammede. Det dreier seg om 150 boliger.

Forsikringsselskapenes restverdiredningstjeneste (RVR), administrert av Finans Norge, organiserer og finansierer arbeidet. I første omgang er det ikke de største materielle verdiene som skal hentes ut, men de aller mest nødvendige brukstingene, heter det i en pressemelding fra Finans Norge.

Hver boenhet har fått beskjed om det som nå skal hentes ut, bør få plass i et par flyttekasser.

Briller, PC-er og skolesaker

De skredrammede har levert lister til forsikringsselskapene med hva de har særlig behov for å få ut nå.

– I denne første runden er det nødvendige eiendeler, som for eksempel briller, PC, nettbrett, bankkort, lommebok, kodebrikker, skolesaker eller viktige arbeidsklær. Det legges vekt på ting som de skredrammede savner og trenger i hverdagen. Forhåpentligvis blir det også mulig å hente ut mange titalls biler, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

På forsiden nå