Folk droppet sosialt samvær etter nyttår

Nordmenn oppgir at de i stor grad har holdt seg for seg selv og med sine nærmeste etter at jul og nyttårsfeiring var overstått

Saken oppdateres.

Nesten sju av ti av de spurte i Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse svarer at de kun har hatt en til fem nærkontakter i løpet av årets første uke. I juleuka og romjula svarte 45 prosent det samme.

– Dette er den høyeste andelen vi har målt siden vi begynte å spørre om dette i september 2020, opplyser Helsedirektoratet i en statusoppdatering mandag.

Samtidig er det færre enn tidligere som møter mange mennesker i løpet av en uke. Andel som oppgir å ha mellom seks og tjue nærkontakter, har gått ned fra 48 til 19 prosent.

– Det er den laveste andelen vi har målt, skriver direktoratet.

Så å si samtlige av de spurte (94 prosent) i befolkningsundersøkelsen svarer at de følger råd og retningslinjer fra myndighetene. Dette har vært stabilt i lang tid.

Det er de yngste som i lavest grad har tillit til helsemyndighetene. For denne gruppen, som omfatter tenåringer og folk i begynnelsen og midten av 20-årene, har andel som har tillit, sunket fra 77 til 66 prosent.

(©NTB)

På forsiden nå