FHI: Minst 55 tilfeller av britisk mutant i Norge

Det er påvist minst 55 tilfeller av den britiske koronavarianten i Norge. 19 av disse er påvist i Oslo.

Oslo 20210117. Helsebyråd Robert Steen (Ap) var tilstede da Svein Andersen (67), som fikk Norges første vaksinedose, fikk søndag andre dose av koronavaksinen, også det som første her til lands. Foto: Torstein Bøe / NTB  Foto: Torstein Bøe

Saken oppdateres.

Oslos helsebyråd Robert Steen ba fredag regjeringen trappe opp jakten på det muterte viruset og analysere samtlige positive prøver i hovedstadsregionen for å avklare hvilken virusvariant det er.

Ifølge Folkehelseinstituttets oversikt er det påvist 55 tilfeller av viruset i Norge. 19 av disse er i Oslo, mens 13 er i Viken. 10 er i Vestland fylke, 9 i Rogaland, 3 i Agder og 1 i Innlandet.

Det siste døgnet har antallet påviste tilfeller økt med 22, skriver VG.

– Dette skyldes ikke at 22 tilfeller er blitt påvist på ett døgn. Tilfellene kan gå både flere dager og uker bakover i tid, sier avdelingsdirektør i FHI Line Vold.

FHIs oversikt viser at tilfellene er funnet i tester som er tatt i ukene før og etter jul. Etter fem tilfeller fra prøver i uke 50, er 12, 11, 15 og 11 tilfeller funnet i henholdsvis uke 51, 52, 53 og 1. Det er foreløpig kun oppdaget ett tilfelle i prøver tatt i sist uke, uke 2.

Den britiske varianten hos de to døde sykehjemsbeboerne som Nordre Follo meldte om fredag, stammer fra tester tatt 3. januar.

På forsiden nå