Strenge Follo-tiltak er det neste som ligger på bordet for Oslo også

Den strenge nedstengningen i Nordre Follo etter mutasjonsutbruddet, viser hvilke tiltak som kan være i vente også i Oslo. Skoler og barnehager kan bli stengt.

Saken oppdateres.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) understreker overfor NTB fredag at det ikke er vedtatt noen nye Oslo-tiltak ennå. Men utbruddet av den muterte koronavarianten i Nordre Follo, en kommune med stor flyt til og fra Oslo, gjør at det kan bli aktuelt.

Tiltakene som er innført i Follo, stengte skoler, barnehager og alle butikker unntatt de mest nødvendige, kan bli aktuelle også i Oslo hvis utbruddet sprer seg.

– Det er litt uavhengig av det muterte viruset, smittesituasjonen er det som til enhver tid bestemmer tiltakene våre. Skulle vi komme i en situasjon som er ute av kontroll, er det de neste tiltakene som ligger på bordet, ja, sier Steen.

(©NTB)

På forsiden nå