Mann alvorlig skadd etter at bil ble tatt av skred i Fauske

En mann ble sendt til sykehuset i Bodø med alvorlige skader etter at bilen hans ble tatt av et skred over riksvei 80 ved Kistrand i Fauske kommune i Nordland.

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 8 torsdag morgen.

Alt av disponibelt mannskap inkludert lavinehund ble sendt til stedet. Hovedredningssentralen Nord-Norge sendte et Sea King redningshelikopter, samt en redningsskøyte til skredområdet.

Det ble raskt klart at én bil var tatt av skredet. Sjåføren ble behandlet på stedet før han etter hvert ble sendt til sykehuset i Bodø.

– Politiet ser av bilder som er tatt fra luften inn i skredområdet, at det er stor fare for flere skred i området. Det er derfor besluttet at riksvei 80 fra Nordvika til Sagelva, inntil videre er stengt, opplyste operasjonsleder Kenneth Magnussen i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Den skadde sjåføren er ansatt hos en entreprenør, og han var selv torsdag morgen ute for nettopp å sjekke skredfaren i området da ulykken inntraff, skriver NRK.

Anbefalt omkjøring rundt skredområdet er via fylkesvei 17 og fylkesvei 812 om Misvær og Saltstraumen, opplyser politiet.

Det har gått flere små skred på riksvei 80 torsdag morgen. Også over E6 i Namsskogan i Trøndelag har det gått skred.


På forsiden nå