Elleve nye smittetilfeller i Bodø

Torsdag ble det meldt om elleve nye smittetilfeller i Bodø. – Det siste døgnet har vi mistet litt kontroll, fastslår kommuneoverlege Tor Claudi i Bodø.

Saken oppdateres.

Det er også kjent at en barnehage i kommunen stenger to avdelinger, hvor 37 barn og 9 ansatte er i karantene.

– Vi har en viss oversikt, men er litt bekymret for at det kan glippe. Vi vurderer tiltak fra dag til dag, og vi må nok vurdere det på nytt, sier Claudi ifølge Avisa Nordland.

Det ble fredag besluttet at folk må redusere sosial kontakt så mye som mulig. Har man symptomer, så skal man holde seg unna andre.

– Vi kommer med en anbefaling om redusere kontakter og bruke munnbind i det offentlige rom innendørs: Offentlig transport, butikker, kjøpesentre og i sammenhenger hvor man kommer for nær innpå folk, som egen bil, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen.

Bodø kommune sendte fredag ut en anbefaling om bruk av munnbind i offentlige rom innendørs.

– Dette er et av flere tiltak for å kunne redusere smittetrykket i Bodø, sier kommuneoverlege Tor Claudi.Her er de viktigste plassene å bruke munnbind:

* Offentlig transport, inkludert båt og taxi

* Alle butikker og kjøpesentre

* Frisører

* I restauranter, kafeer, kinoer, kirker og kulturarrangementer brukes munnbind til man kommer på anvist plass

– Det kan være behov for bruk av munnbind også i andre sammenhenger, og da oppfordres folk til å bruke sunn fornuft ved å gjøre egne vurderinger ut fra aktuell situasjon, avslutter Claudi.

(©NTB)

På forsiden nå