70 ansatte i karantene ved Universitetssykehuset i Harstad

Smitteutbruddet knyttet til et treningssenter i Harstad sprer seg og sørger for at 70 ansatte ved UNN i Harstad er satt i karantene.

Saken oppdateres.

– To ansatte har testet positivt og har satt 21 personer karantene. I tillegg har mange av våre ansatte vært nærkontakter eller på treningssenteret, sier driftsleder Gina Johansen ved sykehuset til NRK.

I alt 12 personer er registrert smittet i Harstad, og over 800 personer er i karantene etter smittespredning på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad.

Sykehuset opprettholder vanlig drift og beredskap, og pasienter bes møte til time som avtalt.

Venter flere smittede mandag

Flere av de ansatte er i såkalt ventekarantene og kan returnere på jobb dersom koronatesten er negativ. Ordningen ble innført som en følge av den britiske virusmutasjonen.

Johansen sier at smittesituasjonen er uoversiktlig og uavklart og at det derfor kan bli påvist flere smittetilfeller.

Søndag ble det ikke registrert noen nye tilfeller av covid-19 i Harstad, men over 700 personer er testet. Det er dermed ventet flere positive prøvesvar mandag.

Strengere tiltak

Alle som var innom senteret forrige uke utenom ettermiddagene, er bedt om å teste seg og gå i karantene til de har testet seg for korona og fått negativt svar.

Kommunen har valgt å innføre strengere tiltak etter utbruddet. Kultur-, underholdnings- og fritidsaktiviteter innendørs er stengt, men det er gjort unntak for toppidrett og organiserte aktiviteter for barn og unge under 20 år. Alkoholservering er fortsatt tillatt, men kontaktopplysninger til gjester skal registreres.

Varer til 8. mars

Det blir også påbud om hjemmekontor så langt det er praktisk mulig, og munnbind skal brukes når én meters avstand ikke kan holdes på offentlig sted.

Over fem gjester i hjem og fritidsboliger er ikke tillatt, og det kan maksimalt være ti personer til stede samtidig på private og offentlige innendørsarrangementer.

Tiltakene trådte i kraft natt til søndag og varer fram til mandag 8. mars. De kan bli forlenget.

(©NTB)

På forsiden nå