Kraftig smittehopp i Tønsberg – kommunen innfører nye tiltak

Tønsberg kommune innfører munnbindpåbud og forbud mot arrangementer for å få bukt med økt smitte.

Saken oppdateres.

– Smittesituasjonen lokalt har blitt kraftig forverret fra torsdag i forrige uke og fram til nå. Dette fører til at vi nå innfører nye tiltak for å forebygge og begrense smitte så godt som mulig, sier ordfører Anne Rygh Pedersen i en pressemelding.

De siste to dagene er det påvist 36 smittetilfeller i kommunen, ifølge Tønsbergs Blad. Kommunen opplyser at en høy andel av de smittede har britisk mutert virus.

Blant tiltakene er munnbindpåbud innendørs i det offentlige rom, der det ikke er mulig å holde avstand. I tillegg innføres det forbud mot arrangementer i kommunen, med unntak av begravelser og toppidrettsarrangementer, unntatt seriespill.

– Vi oppfordrer alle til å følge de nasjonale retningslinjene om å i størst mulig grad redusere sin sosiale omgang. Må du møte andre – gjør det utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som allerede bor sammen, sier ordføreren.

(©NTB)

På forsiden nå