Tolv nye smittetilfeller i Tromsø

Det er registrert tolv nye personer som er smittet med covid-19 i Tromsø det siste døgnet. Alle har kobling til allerede kjente smittetilfeller.

Saken oppdateres.

Ti av de smittede kan kobles til den siste ukas smitteutbrudd i Tromsø. Åtte er nærkontakter, og to er indirekte smitte knyttet til Sats Langnes og Tromsøbadet, skriver Tromsø kommune i en pressemelding tirsdag.

De to siste smittetilfellene har kobling til utbruddet i Harstad.

– Ingen av de nye tilfellene har ukjent smittekilde. Derfor fokuserer vi fortsatt på målrettede tiltak, som testing og smittesporing. Samtidig har vi en ustabil situasjon, med et virus som smitter svært fort. Derfor er det svært viktig at folk lar seg teste, og begrenser sosial kontakt, sier smittevernoverlege Trond Brattland.

(©NTB)

På forsiden nå