Lange køer ved teststasjonene på Universitetet i Oslo

Tirsdagens oppstart av koronatest-stasjonene på Universitetet i Oslo (UiO) har vært krevende. Det har vært stor pågang, noe som har ført til lange køer.

Saken oppdateres.

Teststasjonene ble åpnet på Blindern som et lavterskeltilbud, slik at studenter og ansatte ved universitetet har muligheten til å teste seg for korona. Håpet er å kunne åpne for mer fysisk undervisning.

Måtte vente halvannen time i kø

Mina Kolstad (21), som studerer internasjonale studier ved Universitetet i Oslo (UiO), forteller til NTB at tanken er veldig god. Men at opplegget ikke fungerer optimalt om man må stå flere timer i kø når man skal teste seg.

– Jeg måtte stå over halvannen time i kø onsdag kveld, selv om jeg kom ganske sent på kvelden. De måtte til slutt stenge køen allerede klokken 20 fordi det var så mange i kø, selv om teststasjonen er åpen til 22, sier hun.

Studenten sier videre at det er frustrerende når UiO anbefaler alle som er på Blindern å teste seg.

– Vi har jo alle lyst til å beholde åpne lesesaler og ønsker jo å følge anbefalingene, sier hun.

– Vi gjør oss erfaringer

Ansatte og studenter har respondert bra, ifølge direktør for helsetjenesten Trond Morten Nejad-Trondsen ved Studentsamskipnaden i Oslo. Samtidig er han klar over at testkapasiteten på 2.000 personer i uka betyr at ikke alle kan teste seg på en gang.

– Er det lang kø eller liten kapasitet, så kom tilbake. Målet er at flest mulig skal få teste seg i løpet av uka, sier Trondsen.

Han legger til at de ser på hvordan de kan øke kapasiteten.

– Det har vært en krevende med oppstart tirsdag, men vi gjør oss erfaringer. Jeg har fått tilbakemelding på at det flyter bedre nå, sier han til NTB.


(©NTB)

På forsiden nå