Tromsø innfører munnbindkrav og stenger treningssentre

Tromsø kommune strammer inn sine koronatiltak. Svømmehaller og treningssentre stenges. I tillegg innføres krav om munnbind på butikker og offentlig transport.

Saken oppdateres.

– Tromsø kommune har ventet i det lengste med å innføre strengere tiltak til det etter en helhetsvurdering ble vurdert som nødvendig. I denne omgang har vi skjermet barn og unge så langt som mulig, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune i en pressemelding.

Fra og med 5. mars gjelder nye strengere koronatiltak, blant annet forbud mot flere enn ti personer på private sammenkomster.

Kommunen stenger også treningssentre, idrettshaller og svømmehaller, med enkelte unntak for barn og unge.

I tillegg blir det munnbindkrav på butikker, kjøpesentre, offentlig transport og andre steder hvor det ikke er mulig å holde én meters avstand. Serveringsstedene får fortsatt holde åpent, men her blir det krav om å registrere alle gjestene.

Det siste døgnet er det registrert seks nye koronasmittede i Tromsø, ifølge kommunens oversikt. Tre av dem tilhører en husstand der smittekilden er ukjent, to er nærkontakter til et pågående utbrudd, mens én er antatt smittet i Bodø.

På forsiden nå