NSM ber alle brukere oppdatere Microsoft Exchange

Sårbarheter i Microsoft Exchange, som er aktivt utnyttet i Norge, gjør at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ber brukere oppdatere programvaren.

Saken oppdateres.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, som kan få store konsekvenser. Vi har sett utnyttelse av disse sårbarhetene i Norge allerede. Foreløpig har vi et begrenset omfang av utnyttelse, men dette er en sak under rask utvikling, sier avdelingsdirektør Bente Hoff i NSM.

Hoff er også leder av NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter. Hun mener det er viktig å oppdatere systemene med de sikkerhetsoppdateringene som har kommet fra Microsoft.

– Samtidig er det avgjørende at virksomheter uansett går gjennom sine systemer, selv om de har oppdatert den siste tiden, for å undersøke om trusselaktører allerede har utnyttet sårbarhetene, sier Hoff.

(©NTB)

På forsiden nå