Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,28 prosent gjennom dagen og endte uken på ny toppnotering.

Saken oppdateres.

Indeksen åpnet opp og steg jevnt til 13-tiden fredag. Etter å falt noe, stabiliserte den seg og endte på 1.042,08.

Equinor var mest omsatt fredag, og fikk en oppgang på 4,32 prosent. Også Aker, som ble nest mest omsatt, økte kraftig (8,36 prosent), mens hydrogrenselskapet Nel var unntaket blant de mest omsatte. De endte ned 1,97 prosent.

Fredag meldte Norsk Hydro at de selger sine sju valseverk for 14,2 milliarder kroner. Aksjekursen løftet seg 2,57 prosent gjennom dagen.

Nordsjøolje omsettes fredag ettermiddag for 68,87 dollar fatet, som er en økning på 2,6 prosent. Torsdag ettermiddag kostet nordsjøolje 65,7 dollar fatet.

Oljeprisoppgangen kommer etter at de oljeeksporterende landene i Opec torsdag varslet at de forlenger oljekuttene til slutten av april. Saudi-Arabia vil forlenge landets ekstra oljeproduksjonskutt på 1 million fat per dag.

På de toneangivende europeiske børsene var DAX 30-indeksen i Frankfurt ned 0,69 prosent. CAC 40-indeksen i Paris ned 0,52 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London var opp 0,34 prosent like før klokken 17 fredag.

(©NTB)

På forsiden nå