Koronatiltakene skjerpes i Arendal

Det innføres rødt tiltaksnivå på skoler og i barnehager i Arendal. I tillegg innføres en rekke forbud og tiltak for å begrense smittespredningen.

Saken oppdateres.

Kriseledelsen i kommunen har lørdag hatt et møte og de har blant annet bestemt at tiltaksnivået på skolene og i barnehagene skal oppjusteres til rødt nivå.

– Smittesituasjon i Arendal er alvorlig. Smitten øker og vi har flere tilfeller med mutert virus. Samtidig øker smitten i nabokommunene våre. Det er derfor nødvendig å innføre nye tiltak for å begrense smitten, skriver kommunen på sine nettsider.

Lørdag ettermiddag møtte kriseledelsen med formannskapet i kommunen. Det er innført strenge tiltak og restriksjoner for å slå ned smitten. Disse trer i kraft umiddelbart, og skal i første omgang gjelde til og med 25. mars, melder Agderposten.

Blant annet innføres det forbud mot alle arrangementer og mot å ha besøk av flere enn fem gjester i private hjem og fritidsboliger, både innendørs og utendørs.

En rekke bedrifter blir også pålagt å stenge. Dette inkluderer blant annet treningssentre og svømmebasseng, kultur- og underholdningssteder og idretts- og fritidsaktiviteter.

Arbeidsgivere er også pålagt å sørge for at ansatte kan ha hjemmekontor der det er mulig.

(©NTB)

På forsiden nå