Ullensaker kommune stenges ned etter høye smittetall

Ullensaker kommune innfører skjenkestopp og stenger ned trenings- og kjøpesentre etter høye smittetall. Fritidsaktiviteter for voksne og barn stenges.

Saken oppdateres.

Tiltakene trer i kraft tirsdag og vil gjelde i to uker, melder NRK.

Kommunen opplyser mandag kveld at situasjonen ere krevende etter at det har vært en dobling i antall smittetilfeller, med flere lokale utbrudd og muterte virusvarianter de siste dagene.

– Særlig mange barn og unge smittes og sprer smitten videre til sine familier. Formannskapet har i kveld vedtatt en lokal forskrift med kraftig innskjerping i de lokale smitteverntiltakene: butikker, serveringssteder og fritidsaktiviteter for barn og unge må stenge fra og med tirsdag 9. mars, skriver kommunen på sine nettsider.

– Det har sittet langt inne å innføre så inngripende tiltak for kommunens innbyggere. Det er en veldig vond avgjørelse, sier ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) til Dagbladet.

I forrige uke ble det satt ny rekord i Ullensaker med at 101 mennesker ble bekreftet smittet med koronavirus, dobbelt så mange som uken før. Antall smittede per 100.000 innbyggere siste 14 dager er 370, noe som gir kommunen «pallplassering» i Viken fylke, skriver Ullensaker kommunen.

På forsiden nå