St. Olavs hospital: - Ingen innlagt etter å ha tatt AstraZeneca-vaksinen

Det ble meldt at en person er innlagt på St. Olavs hospital etter å ha tatt koronavaksinen til AstraZeneca i Trondheim. Nye opplsyninger viser at det ikke stemmer.

AstraZeneca avviser økt fare for blodpropp i sammenheng med deres vaksine.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekreftet innleggelsen overfor Adresseavisen tidlig mandag formiddag.

Det var Nidaros som omtalte innleggelsen først.

Klokka 13 mandag avkrefter sykehuset at en person som har tatt AstraZeneca-vaksinen er innlagt.

– Vi har ingen innlagte som matcher den beskrivelsen, sier kommunikasjonsrådgiver ved St. Olavs hospital, Kirsten McDonagh.

- Hva er forklaringen på at det først ble opplyst om at en person var innlagt?

- Vi fikk beskjed om at en person var sendt fra legevakta til innleggelse. Det kan skje at folk blir snudd i mottaket, sier Helge Garåsen til Adresseavisen.

Det er 2600 personer i Trondheim som har fått AstraZeneca-vaksinen, opplyser kommunen. Alle er helsepersonell.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Vi har fått veldig mange henvendelser til legevakta i helga. Det er både helsepersonell som har fått bivirkninger og andre som er bekymret, sier Garåsen til Nidaros.

LES OGSÅ: Helsearbeidere forteller: Slik er det å ta AstraZeneca-vaksinen

AstraZeneca avviser økt fare for blodpropp

Vaksineprodusenten uttalte lørdag at analyser av koronavaksinen deres ikke har vist tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket har kritisert uttalelsene fra AstraZeneca.

– AstraZeneca har ikke grunnlag for å hevde at disse tilfellene ikke har noe med vaksinen å gjøre, sa Madsen til NTB søndag.

LES OGSÅ: Stopper AstraZeneca-vaksinen: - Viser at sikkerhetsbeltet er på

Helsearbeidere innlagt

Tre helsearbeidere ble lørdag innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine. Søndag ble tilstanden deres fortsatt betegnet som svært alvorlig.

Fredag døde en kvinne i 30-årene etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Legemiddelverket har mottatt over 1000 bekymringsmeldinger etter at de gikk ut og ba folk varsle om mulige bivirkninger etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.

På forsiden nå