Steinkjer stenger skoler og kjøpesentre

Kriseledelsen i Steinkjer vedtok søndag kveld flere tiltak for å slå ned smitten. Både skoler og kjøpesentre blir stengt.

Saken oppdateres.

Kjøpesentrene stenges fra mandag ettermiddag klokken 16. På skolene stenges 5.–10. trinn fra morgenen og ut uka. 1.–4. trinn fortsetter på rødt nivå, det samme gjør barnehagene, skriver Trønder-Avisa.

Totalt er det registrert 35 nye smittetilfeller i kommunen siden tirsdag. Bare søndag ble det registrert 14 nye tilfeller, der åtte av dem er under 18 år, opplyser kommunen.

Mange av smittetilfellene de siste fem dagene er ungdommer, og mange knyttes til 8. trinn ved Steinkjer ungdomsskole. Mange skoler i kommunen er berørt av utbruddet. Mens 1.500 personer var i karantene fredag, hadde tallet økt til minst 2.000 søndag, skriver avisen.

– Krevende

– Det er et krevende utbrudd fordi veldig mange er blitt satt i karantene og ventekarantene. Og det har bare økt på. Men det er helt nødvendig for at vi skal få oversikt over situasjonen, sier Rognerud.

Det økte smittetrykket i Steinkjer hadde allerede ført til at kommunen torsdag hasteinnførte strenge tiltak. Da ble det innført rødt nivå i skolene, og alle arrangementer ble avlyst.

Rognerud sier hun venter at smittetallet vil fortsette å øke de neste dagene.

Krisemøte også i Verdal

Også i nabokommunen Verdal er situasjonen uoversiktlig, og på et krisemøte søndag kveld ble det besluttet å innføre rødt nivå på Verdal videregående skole.

– På bakgrunn fra råd fra kommuneoverlege Ragnhild Holmberg Aunsmo innføres det nå rødt nivå på hele skolen, gjeldende fra mandag 12. april, sier rektor Bjørn Sivert Woll til avisa.

Søndag ble det registrert to nye smittetilfeller i kommunen. Samme dag ble det bekreftet at tre ansatte og én elev er smittet ved Verdal videregående skole.

– Det er uoversiktlig akkurat nå, medgir fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen.

(©NTB)

På forsiden nå