Arbeiderpartiet åpner for kommunal parkeringsavgift på privat eiendom

Ap, MDG og SV vil gi kommunene rett til å innføre parkeringsavgift på privat eiendom. Det får Trygve Slagsvold Vedum til å reagere.

Klimapolitisk talsperson og stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap) mener parkeringsavgift-forslaget skal bidra til mer kommunalt selvstyre.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Saken oppdateres.

– Skal man tvinge en privatperson med et lite næringslokale til å innføre parkeringsavgift? Det er ekstremt, sier Sp-leder Vedum om forslaget til Nettavisen.

Forslaget var ett av 128 fellesforslag fra Ap, MDG og SV i klimameldingen, som Stortinget skal stemme over på tirsdag.

Forslaget lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner som ønsker det, får hjemmel til å pålegge betaling også på private parkeringsarealer».

Forslagsteksten presiserer ikke hvilken type eiendom det skal gjelde, men klimapolitisk talsperson og stortingsrepresentant Espen Barth Eide (Ap) forteller at det handler om næringseiendom.

– Vi snakker her om parkering tilknyttet til jobb. Typisk i bysentra, ikke folks hjemmeparkering, svarer Barth Eide i en SMS til avisen.

– Dette åpner for mer kommunalt selvstyre. Hvorfor skal ikke kommunene selv få lov til å bestemme over slikt? spør han Vedum.

På forsiden nå