Hus har sunket i terrenget på Skjetten

Tre boliger er evakuert etter at et hus og en garasje har sunket en halv meter i terrenget på Skjetten i Lillestrøm kommune.

Saken oppdateres.

Boligene ligger i et område med kvikkleire, opplyser politiet til Romerikes Blad.

To geologer har fredag kveld vurdert området rundt huset og garasjen. Politiets innsatsleder Ketil Lund opplyste til pressen i 21-tiden at de har nedskalert evakueringen etter geologenes vurdering.

– Vi har nedskalert evakueringen, så det er kun evakuert tre boliger: en firemannsbolig, en tomannsbolig og en enebolig, sier Lund.

Tidligere fredag kveld sa operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB at 26 boliger ble evakuert av sikkerhetsmessige grunner.

Nye undersøkelser

Geologene sier til pressen at det har vært litt bevegelser i skråningen ved det aktuelle huset, men at det nå skal være trygt i området. De vil gjøre grunnundersøkelser etter bevegelsene.

Ifølge Romerikes Blad vil geologene komme tilbake til stedet lørdag morgen for å gjøre grundigere undersøkelser i området ved huset.

Politiet fikk først beskjed om hendelsen fra Lillestrøm kommune klokken 17.51.

Store endringer

Beboerne i de evakuerte boligene blir tatt hånd om på Skjetten skole, opplyser politiet på Twitter.

Veien i området der huset ligger ble avsperret i påvente av at geologene skulle vurdere situasjonen.

Det har vært endringer i grunnen der huset ligger over tid, og i løpet av de siste to ukene har det vært store endringer, ifølge politiet.

På forsiden nå