10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien

Norske filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020 kan nå søke om midler. Det blir delt ut 10 millioner kroner.

Saken oppdateres.

– Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kulturminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13. mars til 30. september 2020.

– Jeg er glad for at vi med denne ordningen kan hjelpe filmprodusenter som ble rammet av stengte kinoer i mars 2020. Vi ser også at det kan være behov for å kompensere filmer som ble satt opp på kino i perioden med strenge restriksjoner på kapasitet, før stimuleringsordningen kom på plass 1. oktober 2020, sier Abid Raja.

(©NTB)

På forsiden nå