Vedum nekter å svare på om han vil bli statsminister

Før forrige valg sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at det største partiet bør få statsministeren. Nå nekter han å svare på om han fremdeles mener det samme.

Saken oppdateres.

På Politisk kvarter i NRK fredag fikk Vedum flere ganger spørsmål om han er aktuell som statsministerkandidat ved høstens valg, uten at Vedum svarte på det han ble spurt om.

På målingene den siste tiden har Sp i snitt ligget 7–8 prosentpoeng bak Ap. Foran valget i 2017 sa Vedum at det er naturlig at det største partiet får statsministeren, men på spørsmål om han fremdeles mener det samme i dag, svarer Vedum:

– Vi er opptatt av å få fram de politiske sakene inn i landsmøtet, også sier vi hva Senterpartiet går til valg på, også er velgerne helt suverene, sier Vedum, og fortsetter:

– Selvfølgelig har styrke mye å si i politikken. Det sier seg selv at styrke har mye å si. Og hvis folk vil styrke Sps verdier får de stemme på oss, og hvis de vil styrke andre partier får de stemme på dem.

– Har du lyst til å være statsminister?

– Jeg har lyst til å få en ny kurs for Norge. Politikken handler ikke om meg eller Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, det handler om hva partiene vil.

Tidligere denne uka gikk flere fylkesledere i Sp ut og krevde at partiet går til valg på at Vedum er deres statsministerkandidat.

(©NTB)

På forsiden nå