Flere tusen samlet i Oslo-parker – bråk flere steder i landet

Natt til søndag fikk Oslo-politiet en rekke klager på støy fra parker. På St. Hanshaugen var det anslagsvis 2.000 mennesker. Også ellers i landet var det bråk.

Saken oppdateres.

Ved 2.30-tiden var St. Hanshaugen i ferd med å tømmes for folk, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Med så mange folk samlet var det ikke alle som overholdt smittevernreglene, men politiet har prøvd å følge opp også dette.

– Det er klart at det er blant de tingene vi snakket med dem om, forteller operasjonslederen.

Stanset musikken

Også i Frognerparken var en del folk samlet. Der fikk politiet melding om en voldshendelse, men klarte ikke å finne noe offer.

I denne parken var det også høy musikk, og politiet så seg nødt til å stanse den høye lyden.

– Det var så ødeleggende for stemningen at folk begynte å dra derfra, konstaterer operasjonsleder Lie.

Ifølge Avisa Oslo er én person innbrakt fordi vedkommende gikk opp på taket på en politibil på St. Hanshaugen.

Ved Nedre Foss gård ved Akerselva hadde rundt 200 russ samlet seg natt til søndag, og de spilte ifølge politiet høy musikk.

– Vi har stanset musikken og formant til ro, melder operasjonssentralen.

En rekke meldinger

Vest politidistrikt kan fortelle om 34 meldinger om høylytt festing natt til søndag.

– Politiet har vært på de fleste stedene og formant, gitt pålegg og avsluttet høylytte fester, melder operasjonssentralen.

I Innlandet loggførte politiet 24 oppdrag med forstyrrelse av natteroen og høy musikk.

– Vi har avsluttet flere fester, men dessverre ikke rukket eller hatt kapasitet til å reise til alle klagestedene, opplyser operasjonssentralen.

I Tromsø mottok politiet et 30-talls meldinger om feststøy, høy musikk og berusede personer i løpet av natten, melder Troms politidistrikt i 7-tiden. Politiet hadde ikke kapasitet til å følge opp alt, og ble nødt til å prioritere oppdrag med fare for liv og helse.

Russebråk

Heller ikke i Sørøst politidistrikt har det være direkte rolig.

– Vi har i løpet av natta fått 61 meldinger om forstyrrelse av natteroen og 15 meldinger om støy/høy musikk fra russ, opplyser operasjonssentralen.

Også i Agder melder politiet om svært mange henvendelser. Mye er relatert til russebråk, særlig i Arendal og Mandal.

Øst politidistrikt rykket ut til en McDonald’s-restaurant i Ullensaker etter melding om at mellom 10 og 30 russ slåss. Da de kom fram, var imidlertid slåssingen stanset.

(©NTB)

På forsiden nå