Bærum opphever alle lokale smitteverntiltak

Formannskapet i Bærum kommune har vedtatt å fjerne den lokale koronaforskriften. Dermed oppheves munnbindpåbud og en rekke andre smitteverntiltak.

Saken oppdateres.

Bærum vil nå kun følge de nasjonale smittevernreglene, skriver Budstikka. Det betyr at Bærum vil ha tilnærmet like regler som nabokommunene Asker og Oslo. Asker fjernet den lokale forskriften tirsdag kveld.

Tidligere onsdag ba kommunedirektør Geir Aga formannskapet om å fjerne den lokale koronaforskriften, samt en spesiell forskrift for byggeplasser i kommunen, ifølge Budstikka.

Nå har altså formannskapet vedtatt lettelsene. Det var knyttet usikkerhet til om munnbindpåbudet ville ryke. I stedet innføres nå en anbefaling om bruk av munnbind der man ikke kan holde én meters avstand.

Også bærumsrussens forbud mot å rulle ble opphevet av formannskapet.

Smittesituasjonen i kommunen er langt bedre nå enn for få uker siden. De aller fleste i risikosonen er også beskyttet, og konsekvensene av et mulig nytt utbrudd vil bli langt mindre, ifølge kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

(©NTB)

På forsiden nå