Oslo Børs avsluttet uka med nedgang

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,36 prosent til 1.134,28 poeng på ukas siste handelsdag. Kongsberg Automotives kvartalsresultat ble ikke godt mottatt.

Saken oppdateres.

Av de mest omsatte selskapene var det bare Aker-aksjen som steg, med 2,42 prosent. Equinor (-1,5 prosent), Norsk Hydro (-1,71), Danske Bank (-0,49) og Telenor (0,55) var alle på omsetningstoppen og på taperlista, og bidro til fallet på hovedindeksen.

Kongsberg Automotive la fram andrekvartalsresultatet fredag morgen. I andre kvartal økte inntjeningen med 92,6 prosent fra samme kvartal i fjor til 296 millioner euro. Global råvaremangel dempet imidlertid resultatet og påvirket aksjen negativt. Aksjen endte ned 5,78 prosent.

Nordsjøoljen falt fredag med i underkant av 1 prosent til rett i overkant av 75 dollar fatet, mens amerikansk lettolje ble handlet for like over 73 dollar.

Ved de toneangivende børsene i Europa var det også nedgang fredag ettermiddag. FTSE 100 i London hadde i 17-tiden falt 0,53 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt var ned 0,35 prosent, mens CAC 40 i Paris falt 0,04 prosent.

(©NTB)

På forsiden nå