Bergen Engines-kjøper sjekkes av sikkerhetsmyndighetene

Motorvirksomheten Bergen Engines har blitt solgt til Langley Holdings. Norske sikkerhetsmyndigheter skal undersøke den britiske kjøperen.

Saken oppdateres.

– Det er de sikkerhetsmessige vurderingene som ble gjort i forbindelse med den forrige salgsprosessen som gjør at norske myndigheter nå har involvert EOS-tjenestene, sier kommunikasjonssjef Trude Larstad i Justis- og beredskapsdepartementet til E24.

I mars stanset regjeringen salget av Bergen Engines til russiskkontrollerte TMH International av sikkerhetsårsaker. Det var i tråd med konklusjonene til Politiets sikkerhetstjeneste, Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Forsvarets etterretningstjeneste i flere rapporter.

Sent tirsdag kveld bekreftet Rolls-Royce, som eier Bergen Engines, at fabrikken er solgt til britiske Langley Holdings for 63 millioner euro, noe som tilsvarer drøyt 655 millioner kroner.

– Norske myndigheter har på nåværende tidspunkt ikke informasjon som tilsier behov for tiltak fra regjeringens side, sier Larstad om salget.

Av Bergen Engines' rundt 950 ansatte er rundt 650 basert ved hovedkontoret på Hordvikneset i Bergen. Selskapet har laget motorer til en rekke norske forsvarsskip og har vedlikeholdsavtaler med både Forsvaret og flere andre Nato-land, deriblant USA.

Langley Holdings er et industrikonsern med rundt 4.600 ansatte. Konsernet har base i England.

(©NTB)

På forsiden nå