Sanner håper på borgerlig samarbeid i opposisjon

De borgerlige partiene vil hver for seg fremheve sin egen politikk i opposisjon, sier Høyre-nestlederen, som likevel håper samarbeidet fortsetter.

Saken oppdateres.

– Alle de fire partiene på borgerlig side har behov for å synliggjøre sin egen politikk, det er helt naturlig. Men jeg håper at vi, i likhet med tidligere perioder, kan finne noen saker hvor vi står sammen og samlet kan utfordre den rødgrønne regjeringen vi mest sannsynlig får, sier Jan Tore Sanner i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Høyre var det partiet som gikk mest tilbake, med et fall på 4,6 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg i 2017.

– Valgresultatet skal evalueres, og vi skal bruke tiden til å lytte til alle våre folk som har stått på dag og natt. Nå skal vi brette opp ermene og være konstruktive og tydelige i opposisjon, sier han.

På Vestlandet går Høyre også tydelig tilbake. Mange har pekt på oljeskatten som en medvirkende årsak til Høyres tilbakegang den siste tiden på Vestlandet. Men Sanner forsvarer beslutningen om å legge fram forslaget like før valget.

– Jeg er veldig trygg på at det var en riktig beslutning. Spørsmålet var om man skulle offentliggjøre dette før eller etter valget. Og jeg skal love deg at hadde vi gjort det etter valget, så ville det blitt kritisert, sier han.

(©NTB)

På forsiden nå