Byråden: – Mørk dag for Bergen kommune

Dette er en mørk dag for Bergen kommune, sier byråd for arbeid, sosial og bolig, Lubna Boby Jaffery (Ap), om knivstikkingen på et Nav-kontor i Bergen mandag

Saken oppdateres.

En kvinne i slutten av 50-årene døde av skadene etter knivstikkingen, mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd.

– En av våre kolleger har gått bort på tragisk vis mens hun var på jobb. En annen har blitt skadd. Tanker og dypeste medfølelse til familien, pårørende som nå står midt i krise, sa Jaffery på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Det er dramatiske hendelser som berører hver og en av oss. Vi må ta tiden til hjelp for å ta innover oss at vi har mistet en god kollega og ansatt i kommunen.

Flere vitner skal ha vært inne på Nav-kontorene da hendelsen skjedde, og noen skal også ha sett deler av selve handlingen. Direktør for Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier de er i sjokk og sorg over å ha mistet en god kollega.

– Vi tenker først og fremst på hennes nærmeste, kollegaen som ble skadd og på de andre som var til stede. Nav skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å komme til for dem som trenger oss, sa hun på pressekonferansen.

– Det som har skjedd er dypt tragisk, Nav har en viktig oppgave i samfunnet. Vi skal møte samfunnet uten sperringer og strenge sikkerhetskontroller, sa Kverneland Bogsnes.

Hun legger imidlertid til at de nå igjen vil se på om det er behov for ytterligere tiltak.

– Vi må igjen se på om det er flere tiltak som må gjøres på kontorene våre for å forhindre slike forferdelige opplevelser som i dag, sier hun.

(©NTB)

På forsiden nå