Melby erstatter Erna Solberg når Ropstads avskjed legges fram for Kongen

Kunnskapsminister Guri Melby (V) er den som legger fram avskjedssøknaden til Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under et ekstraordinært statsråd på slottet mandag.

Saken oppdateres.

Statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) reiste i helgen til New York for å delta på FNs hovedforsamling som starter mandag.

Av den grunn er det Guri Melby som er stedfortredende statsminister og skal derfor legge fram Ropstads avskjedssøknad for kong Harald når det ekstraordinære statsrådet holdes samme dag.

Barne- og familieministeren, og KrF-lederen, offentliggjorde lørdag ettermiddag at han trekker seg fra begge rollene etter avsløringen om at han hadde gått aktivt inn for å betale mindre skatt i forbindelse med pendlerboligen i Oslo.

Kort etter Ropstads møte med mediene, sa statsminister Erna Solberg at Ropstads avskjedssøknad som statsråd vil bli behandlet i et ekstraordinært statsråd på slottet mandag.

Søndag kveld la kongehuset ut informasjon om statsrådet som vil finne sted klokka 11 om formiddagen.

Ropstad vil sitte som leder i KrF fram til fredag når han vil fratre vervet i forbindelse med et landsstyremøte. Fra samme tidspunkt vil nestleder Olaug Bollestad tre inn som fungerende partileder.

(©NTB)

På forsiden nå