Drapsetterforskning etter funn av to døde på Kolbotn – en av de døde var politimann

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i en leilighet på Kolbotn. Politiet tror ikke det var andre involverte i hendelsen. Den døde mannen var politimann.

Saken oppdateres.

– Dette er en trist sak, og vi skal nå etterforske bredt og grundig for å finne ut hva som har skjedd sier politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiets operasjonssentral fikk melding via AMK om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Kolbotn klokken 1.16 natt til onsdag

Politi og ambulanse rykket umiddelbart ut til stedet. Der ble det funnet to voksne personer i 40-årene med store skader. Begge ble bekreftet døde på stedet. De avdøde er mann og kone.

– Pårørende er varslet, og parets barn blir ivaretatt av nær familie, sier Marthinsen.

Hun sier at paret har to mindreårige barn. Politiet har ikke opplyst om barna var i leiligheten da foreldrene ble funnet døde eller hvem som varslet AMK om hendelsen.

– Ikke funnet skytevåpen

Politiet er i full gang med etterforskning. De gjennomfører blant annet kriminaltekniske undersøkelser i boligen.

Marthinsen vil heller ikke gå ut med hvilke typer skader de to døde har.

– De vil bli obdusert, og vi vil få flere svar rundt dødsårsak da, sier politiadvokaten.

– Er det funnet våpen i leiligheten?

– Det er ikke funnet skytevåpen, men jeg vil ikke kommentere hvilke funn vi ellers har gjort.

Har jobbet som politimann

NRK skriver at mannen har bakgrunn fra politiet, men at han de siste årene har vært ansatt på Politihøgskolen. Politihøgskolen bekrefter at en av de døde er ansatt hos dem.

«Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har», skriver pressevakt Rune Kvernen ved høgskolen til NRK.

Marthinsen bekrefter opplysningen om at mannen var ansatt på Politihøgskolen, men er ikke kjent med hvorvidt mannen også var ansatt i andre deler av politiet da han døde.

Tror ikke flere har vært involvert

Politiet sier at ekteparet ikke har vært registrert i noen saker hos dem tidligere.

– Det er ingen opplysninger per nå som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen, sier Marthinsen.

På forsiden nå