Koronasmitte på 31 fly den siste uka

Det er påvist koronasmitte hos reisende på til sammen 31 flygninger i løpet av den siste uka, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

Saken oppdateres.

22 av flygningene i perioden 14. til 20. september var innenlandsflygninger, mens ni var flygninger mellom Norge og utlandet, viser oversikten fra FHI.

Av innenlandsflygningene i oversikten kom sju av avgangene fra Oslo, fem fra Bodø og tre fra henholdsvis Bergen og Tromsø. For utenlandsflygningene fordeler avgangene seg på storbyene Zagreb, Moskva, Tirana, Frankfurt, Gdansk, København, Istanbul og Pristina.

Folkehelseinstituttet påpeker at smitterisikoen anses som lav for andre passasjerer, basert på erfaring fra Norge og andre land.

– På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte, kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing, opplyser FHI.

(©NTB)

På forsiden nå