Kongsbergbeboer: - Politiet søker gjennom garasjer og bakgårder

Marit Hoefle i Kongsberg forteller om politi som har banket på og spurt om de har det bra.

Kongsberg 20211013. Politiet gjør undersøker i Kongsberg sentrum etter en alvorlig hendelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Saken oppdateres.

Kongsberg-beboer Marit Hoefle sier at politiet i 21-tiden leter med lommelykter i bakgårder og garasjer i sentrum av byen.

– Jeg hørte at alarmen gikk på Coop, men tenkte ikke så mye på det. Så hørte jeg at det kom ambulanser og politibiler, sier Marit Hoefle, som bor i Christian IV. Des gate Kongsberg sentrum, til NTB.

Flere omkomne

Hoefle bor like bak Coop Extra-butikken der deler av hendelsen i Kongsberg skjedde. Politiet har bekreftet at det er omkomne og flere skadde i hendelsen.

Hun sier i 21-tiden onsdag kveld at politiet går rundt med lommelykter og ser gjennom garasjer og bakgårder i Kongsberg sentrum.

Hoefle sier at det i løpet av kvelden har vært stor aktivitet og mye politifolk som har gått inn og ut av ett av nabohusene deres.

– Det er veldig mange svartkledde politifolk som går rundt her. Det har også vært politi som har banket på hos oss og spurt om vi har det bra, sier hun.

- Har ikke ord

Flere er skadd og omkommet etter en voldshendelse på Kongsberg. – Det er en tragedie, sier ordfører Kari Anne Sand til VG.

– Det er en tragedie for alle som er berørt. Jeg har ikke ord.

Det sier Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand til VG. Politiet bekreftet rundt klokken 20.30 onsdag kveld at flere personer er skadd og omkommet i Kongsberg sentrum.

Kommunen har satt krisestab og etablert mottak for de berørte.

– Vi prøver å løse situasjonen og ivareta dem som er berørt på ulike måter, sier Sand til VG.

På forsiden nå