Sykehuset: Dramatisk under Kongsberg-drapene

Situasjonen var svært dramatisk for de ansatte på Kongsberg sykehus som mottok flere pasienter torsdag kveld.

Flere ambulanser rykket ut til Kongsberg sentrum onsdag.  Foto: Joakim Fjeldli/NTB

Saken oppdateres.

Vestre Viken Helseforetak mottok tre pasienter under drapshendelsene i Kongsberg. Beredskapsnivået ble umiddelbart økt til rødt da det kom meldinger om at en mann skjøt folk med pil og bue på Kongsberg.

Totalt ble det sendt 29 ambulanser og tre luftambulanser til byen. I tillegg ble det sendt et redningshelikopter fra Rygge.

– Vi reagerte umiddelbart da vi fikk henvendelsen. Situasjonen var meget dramatisk på AMK. Vi hadde store ambulanseressurser på plass etter kort tid, forteller klinikkdirektør Inger Lise Hallgren ved Prehospitale tjenester i Vestre Viken.

Etter hvert ble til sammen tre pasienter tatt med videre til Kongsberg sykehus. To av disse mistet livet, mens den skadde ble overført til Drammen sykehus for intensivbehandling.

Klinikkdirektør Stein-Are Agledal sier akuttmottaket tidlig ble klar over situasjonen og at alle nødprosedyrer ble iverksatt.

– Dette var en svært dramatisk situasjon for de som var på jobb, og en stor belastning for de involverte. Alle gjorde en formidabel innsats, sier Agledal.

Torsdag morgen er beredskapen tilbake til grønt nivå, og sykehuset jobber med å ivareta de ansatte.

– Vi har hatt debrifing av de involverte både i løpet av kvelden og i dag. Hyppig trening på beredskap og simulering av akutte hendelser, har gjort oss godt rustet til å håndtere en slik situasjon, sier Agledal.

På forsiden nå