Statsminister Støre med artig glipp i sin første spørretime

Da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kom i skade for å tiltale Erna Solberg (H) med samme tittel, brøt det ut allmenn latter i stortingssalen.

Oslo 20211027. Høyres leder Erna Solberg og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som deltar i sin første muntlige spørretime som statsminister, på Stortinget i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Saken oppdateres.

Da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kom i skade for å tiltale Erna Solberg (H) med samme tittel, brøt det ut allmenn latter i stortingssalen.

Det var under den aller første spørretimen i Stortinget for statsminister Jonas Gahr Støre onsdag, at det gikk litt rundt med rollefordelingen. Etter selv å ha vært opposisjonspolitiker i åtte år med Erna Solberg som statsminister, var det åpenbart fort gjort å blande titlene.

– Det er en stabilitet, langsiktighet og enstemmighet i dette hus, som jeg synes statsministeren skal være forsiktig med, nei unnskyld, representanten, sa Støre og falt litt ut av svaret sitt da det oppsto allmenn latter blant de møtende i salen.

– Jeg visste den måtte komme på et eller annet tidspunkt, sa Støre som vendte seg mot salen og mot stortingspresidenten før han tok seg inn:

– Jeg synes representanten fra Hordaland, Erna Solberg, skal være varsom med å skape en unødig uenighet, sa Støre videre, og på nytt til humrende latter fra salen.

Erna Solberg stilte spørsmål ved et intervju Støre hadde hatt med avisen Financial Times der det slås fast at det norske oljefondet er politisk. Dette ble imidlertid avvist av Støre.

På forsiden nå