Elg på menyen i årets stortingsmiddag på Slottet

Etter avlysningen på grunn korona i fjor var det torsdag igjen duket for den tradisjonsrike stortingsmiddagen på Slottet. På menyen er laks, elg og kamskjell.

Saken oppdateres.

De over 200 gjestene på Slottet får først servert lettrøkt laksetartar med eple, agurk og fennikelsalat før de deretter får kamskjell med squashblomst, gressløk og kaviar.

Hovedretten på årets stortingsmiddag er – i likhet med de siste årene – elg fra Sikkilsdalen i Jotunheimen, der kongefamiliens private eiendom Prinsehytta ligger.

Etter at elgen er fortært, kan stortingsrepresentantene til slutt kaste seg over desserten: solbær og melkesjokolade.

Stortingsmiddagen er en lang tradisjon som i sin tid ble startet av kong Haakon i 1906. Middagen forløper i dag omtrent som da den ble innført for over hundre år siden – med kongens tale og stortingspresidentens svartale som høydepunkter under middagen.

(©NTB)

På forsiden nå