Nordmenns kjøttforbruk sank med 2,5 prosent i 2020

Det beregnede kjøttforbruket i Norge sank med 2,5 prosent i 2020. Det skyldes nedgang i grensehandelen.

Saken oppdateres.

Forbruket av kjøtt i 2020 var 51,7 kg per innbygger, ifølge Animalias rapport «Kjøttets tilstand 2021». Nedgangen skyldes redusert 90 prosent reduksjon i grensehandelen.

Over tid har trenden vært redusert forbruk av rødt kjøtt, oppgir Animalia. I 2020 var forbruket 39,9 kg, ned 0,8 prosent fra året før.

Leder Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender mener nedgangen er bra, men at det er en lang vei å gå.

– Den nye regjeringen må gjøre det enkelt for vanlige folk å ta grønne valg i hverdagen. Vi må kutte momsen på frukt og grønt, og det må bli ulovlig å dumpe prisen på kjøtt, mener Riise.

(©NTB)

På forsiden nå