Mann i 30-årene knivdrept i Oslo – ingen mistenkte

Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en mann ble stukket ned med kniv i Oslo natt til onsdag. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

Saken oppdateres.

Ved 16.30-tiden opplyser politiet til NTB at de ennå ikke har noen navngitte mistenkte i saken.

– Vi står dermed overfor en etterforskning med ukjent gjerningsperson, sier fungerende seksjonsleder Ingebjørg Hansen ved felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet.

Hun sier det fortsatt er tidlig i etterforskningen, og at politiet ikke kan utelukke at det er flere gjerningspersoner, selv om de tidligere har sagt at de leter etter én person.

– Vi jobber med å innhente informasjon og kan ikke utelukke noe foreløpig.

Mann i 30-årene drept

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 2.45 natt til onsdag. Den fant sted utenfor studentboligene i Anker Apartments på Rodeløkka i Oslo. Offeret fikk livreddende behandling av ambulansepersonell da politiet ankom stedet.

Han ble fraktet til sykehus og erklært død kort tid senere.

– Avdøde er en mann i 30-årene. Gjerningspersonen skal ha forlatt stedet kort tid etter hendelsen, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Foreløpig vil de ikke oppgi flere detaljer om avdøde, men de jobber blant annet med å finne ut hvilken tilknytning han hadde til Anker apartments.

– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen, og det er for tidlig å gå nærmere inn på bakgrunn og motiv for hendelsen, eller relasjon mellom avdøde og gjerningsperson(er), skriver politiet.

Vitner har sett hendelsen

Det var flere vitner til hendelsen, og politiet har snakket med flere av dem.

– Men vi vil ikke gå i detalj på hva de har sett eller beskrevet, sier Hansen.

Vitnet Ingrid Groeggen, som bor i studentboligblokka på Rodeløkka, sier til Avisa Oslo at politiets kriminalteknikere jobbet i oppgangen onsdag morgen.

– Det var blod i yttergangen, så vi måtte gå via garasjen for å komme ut, sier hun.

Hansen sier politiet går ut ifra at hendelsen skjedde utendørs. Hennes kollega Per Ivar Iversen i Oslo politidistrikt sa onsdag morgen til NTB at saken trolig også er knyttet til noe som har skjedd innendørs, men Hansen ønsker ikke å utdype dette.

Pårørende varslet

Knivofferet er onsdag ettermiddag identifisert, og politiet har varslet pårørende.

Politiet ønsker ikke å si om de har kontroll på stikkvåpenet. Den videre etterforskningen omfatter blant annet rundspørring, avhør av vitner, innhenting av video, oppfølging av pårørende. Politiet mener det per nå ikke er grunn til å tro at det er fare for andre.

– Det er viktig for politiet å komme i kontakt med personer og vitner som kan ha informasjon om hendelsen. Personer som har tips i saken, bes ta kontakt, skriver politiet.

Alt av informasjon, video, bilder eller lignende er av interesse og kan sendes inn via tipsløsningen: tips.politiet.no/OsloPå forsiden nå