Støre varsler nye koronatiltak tirsdag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter overfor TV 2 at det kommer nye koronatiltak tirsdag.

Saken oppdateres.

Statsministeren skal redegjøre for Stortinget om koronasituasjonen.

Der vil han komme med nye tiltak som kommer i tillegg til tiltakene som allerede er iverksatt på grunn av den nye koronavarianten omikron.

Koronapressekonferanse

Regjeringen har kalt inn til en koronapressekonferanse etter Støres redegjørelse. Det er ventet at redegjørelsen, som starter klokken 10 tirsdag, vil ta rundt to timer. Etter det vil Støre og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) møte pressen.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg deltar på pressekonferansen.

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Ny mutasjon

– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi, sier han til TV 2.

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

LES OGSÅ: Ser positivt på denne korona-utviklingen i Trondheim

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det kan komme tiltak på grensa og nasjonale tiltak.

Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

Mandag ble isolasjonstiden forlenget til sju dager for dem som tester positivt og som kan være smittet med omikron. I tillegg må husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.

Kjerkol møter kommuner

Omikronvarianten og nye tiltak er bakteppet når helseministeren tirsdag morgen møter kommuner og statsforvaltere. I Viken ønsker flere leger regionale tiltak.

Det digitale møtet skjer i forkant av koronaredegjørelsen til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortinget klokka 10.

LES OGSÅ: Regjeringen innfører flere tiltak for å forsinke spredningen av omikronvarianten i Norge

Alle kommuner og statsforvaltere er invitert til møtet, der kommuner i områder med høyt smittetrykk vil informere om situasjonen lokalt, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

Kjerkol skal på sin side informere om regjeringens håndtering av pandemien nasjonalt.

Også Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet deltar på møtet.

På forsiden nå