Ny smitterekord i Bergen: 234 nye registrerte tilfeller

Det er det siste døgnet registrert 234 nye koronasmittede personer i Bergen, det høyeste antall smittede i løpet av et døgn i kommunen.

Saken oppdateres.

Samme dag forrige uke ble det rapportert 198 tilfeller. Snittet de siste sju dagene er 174 per dag, opplyser Bergen kommune.

Så langt er det registrert 14.357 smittede i Bergen.

– Det er positivt at regjeringen har kommet med nye tiltak og anbefalinger, og jeg ser at de i likhet med oss i Bergen er opptatt av at folk må holde seg hjemme når de bor sammen med en som er smittet, og at folk bør bruke munnbind, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik.

Onsdag ligger det 20 innlagte pasienter med covid-19 i Helse Bergen, samtlige på H​​aukeland universitetssykehus. To av pasientene får intensivbehandling.

I Bergen har det også vært to nye koronarelaterte dødsfall. Ved Haukeland universitetssjukehus døde en koronasmittet person tirsdag. Helse Bergen har nå registrert 24 døde pasienter med covid-19.

Samme dag var det også et nytt koronarelatert dødsfall ved Haraldsplass diakonale sykehus.

Personen var over 65 år, opplyser sykehuset til Bergens Tidende og Bergensavisen. Dette var det åttende koronadødsfallet ved sykehuset.

(©NTB)

På forsiden nå