Helsedepartementet avlyser sitt julebord – vil samles i mindre grupper

Det blir ikke noe av Helsedepartementets planlagte julebord. I stedet vil de samles i mindre grupper, opplyser helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Saken oppdateres.

Planen var å samle over 160 ansatte til et felles julebord. Det blir det ikke noe av nå som koronasituasjonen har tilspisset seg. I stedet samles de ansatte i mindre grupper, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.

– Vi avlyser det planlagte julebordet, men vi kommer til å ha nedskalerte julebord på avdelingene i departementet. Så det blir annerledes enn det vi hadde planlagt, men vi skal ha litt storskjerm sånn at vi kan være felles digitalt mellom avdelingene.

Kjerkol sier hun ikke ønsker å sende noen signaleffekt, men at avlysingen er i tråd med forskriften regjeringen har vedtatt som trer i kraft ved midnatt. Ifølge den kan ikke flere enn 100 personer samle seg privat i de områdene den gjelder, som Oslo.

Men hun slår likevel fast:

– Det er mulig å ha hyggelige julebord innenfor de reglene som gjelder, i de områdene med høyt smittetrykk.

(©NTB)

På forsiden nå