Helseregionene når ikke målene om responstid

Ingen av de fire helseregionene når målene om at ambulansen skal være fremme på hendelsesstedet innen 12 eller 25 minutter, viser tall for 2020.

Saken oppdateres.

I byer og tettsteder bør ambulansen være fremme på hendelsesstedet innen 12 minutter i 90 prosent av hendelsene. I grisgrendte strøk bør ambulansen være fremme på hendelsesstedet innen 25 minutter i 90 prosent av hendelsene.

Ingen av landets fire helseregioner nådde disse målene i fjor, viser tall fra Helsedirektoratet. Helse vest var lengst unna målsettingen i tettbygde strøk, mens Helse nord var lengst unna målsettingen i grisgrendte strøk.

– Norge har ambisiøse målsettinger til responstid. Når vi sammenligner oss med de andre nordiske landene, er resultatene for Norge på linje med eller raskere en enn disse, sier avdelingsdirektør Steinar Olsen i Helsedirektoratet.

(©NTB)

På forsiden nå