Bydelsoverlege i Oslo: Tiltakene er ikke tilstrekkelige

Tiltakene som er innført i Oslo og kommunene rundt er ikke tilstrekkelig, mener bydelsoverlegen i Vestre Aker. De sliter med holde kontroll på smittesituasjonen

Saken oppdateres.

I tillegg til utbruddet i forbindelse med et julebord på Aker Brygge 26. november, er det i løpet av helgen blitt kjent at det er mistanke om at en elev ved Steinerskolen i Vestre Aker i Oslo er omikronsmittet.

Til NRK sier Jorunn Thaulow, bydelsoverlege i Vestre Aker, at de sliter med å holde kontroll på situasjonen, og at tiltakene som er nå ikke er tilstrekkelig.

Hun er usikker på hvilke tiltak som bør innføres, men sier at folk har for mange nærkontakter til at bydelen klarer å følge opp alle tilfeller av mistenkt omikron.

Vestre Akers bydelsutvalgsleder Yngvar A. Husebye (H) ber som følge av dette byrådet og regjeringen raskt vurdere om nye tiltak trengs, skriver Avisa Oslo.

– Det er en uoversiktlig situasjon. Jeg vil be byrådet og sentrale myndigheter veldig raskt se nærmere situasjonen på Oslo vest og vurdere ytterligere tiltak, sier han.

I Oslo er det registrert 691 nye covid-smittede i løpet av det siste døgnet.

Mandag morgen opplyste bydelsoverlege Tine Ravlo i Frogner bydel til NTB at tallet smittede etter det mye omtalte Aker Brygge-julebordet ligger på 120, hvorav halvparten har fått status som «sannsynlig omikron».

(©NTB)

På forsiden nå