Foreslår strengere tiltak i Trondheim

Kommunedirektøren i Trondheim har lagt fram forslag til strengere koronatiltak i Trondheim for formannskapet.

Saken oppdateres.

I tillegg til munnbindreglene som allerede gjelder, foreslår kommunedirektøren blant annet at arrangører og serveringssteder skal registrere kontaktopplysninger på gjester, skriver Nidaros og Adresseavisen.

Også påbud om munnbind på innendørs offentlige arrangementer der det ikke er mulig å holde meteren blir foreslått.

– Saken skal behandles klokken 12.15 tirsdag, sier ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen.

– Det er en vanskelig situasjon, fordi hvis vi bare tar det lokale i betraktning har smittetrykket flatet noe ut. Men så kommer den lumske varianten av viruset. Det er bebudet nasjonale tiltak i morgen, og kanskje må vi gjøre mindre endringer lokalt. Men det handler mest om å forberede seg på den enda mer smittsomme varianten, sier Ottervik.

(©NTB)

På forsiden nå