Politiet: Familie på fire fryktes omkommet

Det er ikke håp om å finne overlevende etter brannen på Berger utenfor Drammen natt til mandag, opplyser politiet. To voksne og to barn er antatt døde.

Bolighuset ble totalskadd i brannen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Saken oppdateres.

Sjef i Drammensregionens brannvesen Torgeir Andersen sier det er uvirkelig og tragisk at en kollega antas omkommet i boligbrannen i Svelvik.

– Det er en forferdelig tragedie. En del av våre mannskaper bor i Svelvik. Denne dagen har vært full av sorg og uvirkelige følelser. Det er en helt uvirkelig situasjon, sier han ifølge VG på en pressekonferanse mandag.

Omsorg

Han sier at situasjonen er vanskelig å sette ord på. Tidligere mandag bekreftet Drammensregionens brannvesen (DRBV) at det var en ansatt og hans familie som er savnet etter brannen på Berger i Svelvik i natt.

– I et brannvesen kommer man veldig tett på hverandre i mange ulike situasjoner og binder sterke bånd seg imellom. Vi prøver å vise omsorg overfor hverandre og ta vare på hverandre, sier Andersen,

For dem som har vært med på brannvesenets arbeid i natt, vil det være en samling klokken 18 i kveld, skriver Drammens Tidende. Til stede vil også en representant fra bedriftshelsetjenesten være.

– Så blir det videre oppfølging utover i uka, sier Andersen.

Brant ned

Politiet tror de fire var i huset da det brant ned.

– Slik det ser ut er det dessverre ikke noe håp om at noen har overlevd brannen, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas.

Nødetatene på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag.  Foto: Terje Bendiksby/ NTB

 

De pårørende er varslet, opplyser politiet i pressemeldingen.

Rundspørring

Politiet har startet rundspørring i nabolaget på Berger i Svelvik der en enebolig natt til mandag brant ned.

Mandag formiddag hadde politiet startet en rundspørring i nabolaget, skriver Drammens Tidende. Politistasjonssjef Øyvind Aas sier det er rutine å innhente informasjon fra de som bor nært på slike steder.

– Vi gjennomfører slike rundspørringer i andre saker også, sier Aas, og understreker samtidig at politiet så langt ikke har noen indikasjoner på at brannen skyldes noe annet enn en ulykke, sier Aas.

Politiet meldte om brannen i eneboligen klokken 2.27 natt til mandag.

På forsiden nå