Bergens smittevernoverlege mener tiltakene burde vært strengere

Regjeringen kunne gjerne gått enda litt lengre med noen av tiltakene, mener smittevernoverlege Marit Voltersvik i Bergen kommune.

Saken oppdateres.

– Jeg mener vi kunne brukt munnbind på alle steder nå, og vet egentlig ikke hvorfor regjeringen er så redd for å innføre påbud alle steder innendørs i det offentlige rom. Det skaper forvirring, sier Voltersvik til Bergensavisen.

– Jeg skulle også ønske at nærkontakter i familien til smittetilfeller blir satt i karantene i noen dager, også når det ikke er omikron. Det er et stort inngrep, men hadde nok begrenset smitten og skaffet oss bedre kontroll i skolene og også i forhold til smitte generelt, fortsetter hun.

Mange av de nye tiltakene, blant annet bruk av munnbind og som reisende i kollektivtrafikken, og krav til sitteplasser på serveringssteder, er allerede påbud i bergensregionen.

(©NTB)

På forsiden nå