Smitterekord i Bergen – vil ha strengere regler enn de nasjonale

Det siste døgnet er det registrert 384 nye tilfeller av koronasmitte i Bergen. Det er ny rekord i pandemien. Nå vurderer kommune å stramme inn ytterligere.

Saken oppdateres.

Det er økende smitte i alle aldersgrupper under 50 år, ifølge Bergen kommune.

Smitten er derimot nærmest ikke-eksisterende hos de eldste. Kun tre av de nye registrerte smittede er over 70 år.

Men nær 40 prosent av de nye tilfellene er blant barn og unge under 20 år. Halvparten av de nye tilfellene er blant dem mellom 20 og 50 år.

Smittevernoverlegen er bekymret for de høye smittetallene.

– Sett i lys av smittesituasjonen i Bergen mener jeg at det er behov for å gjøre enkelte av de nasjonale påbudene enda strengere lokalt. Vi arbeider nå med en anbefaling til byrådet om å forsterke tiltakene innen munnbindpåbud og karanteneregler i Bergen, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik.

Uvaksinerte bes om å vaksinere seg

Voltersvik vil også anbefale flere tiltak i barnehagene og skolene, og kommunen vil komme tilbake til dette innen kort tid.

Byrådet vil vurdere Voltersviks anbefalinger snarlig. Helsebyråden ber samtidig uvaksinerte bergensere om å vaksinere seg.

– Koronavaksinen er veien ut av pandemien. Vaksinestasjonene har ledig kapasitet, og jeg ber alle som ennå ikke har vaksinert seg, om å raskt bestille time, sier helsebyråd Beate Husa.

De siste sju dagene er i snitt 257 personer blitt registrert smittet daglig. 2.581 personer PCR-testet seg i Bergen tirsdag.

Bekreftet omikron i Bergen

Tirsdag ble det bekreftet tre omikrontilfeller i Bergen. Det er de første tilfellene som er registrert i kommunen. Fra før er det registrert to tilfeller i nabokommunen Øygarden.

Kommunen venter flere omikrontilfeller de kommende dagene.

Ifølge FHI gir omikronsmitten etter all sannsynlighet mindre alvorlig sykdom enn delta, men den synes riktignok å være langt mer smittsom. Omikron vil sannsynligvis bli dominerende i Norge innen få uker, senest i januar, anslår FHI.

På forsiden nå