Gram: Kommune- og regionreformen kostet over 3,2 milliarder kroner

Kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) ble spurt av partikollega hvor mye kommune- og regionreformen har kostet. Svaret er over 3,2 milliarder kroner.

Saken oppdateres.

– Departementet har ikke en samlet oversikt over kommunenes, fylkeskommunenes og andre offentlige aktørers kostnader i forbindelse med reformene. Mitt svar er derfor begrenset til direkte utbetalinger fra daværende Kommunal- og moderniseringsdepartementet ifm. reformene, skriver Gram i svaret.

Det var stortingsrepresentant for Oppland, Marit Knutsdatter Strand (Sp), som stilte det skriftlige spørsmålet. Hun mener svaret viser en betydelig kostnadsside, men at det likevel er større kostnader ved å fortsette med storfylkene enn ved å løse dem om.

– Jeg representerer Oppland på Stortinget, og mener det området er stort, rikt og variert nok til også å være en egen fylkeskommune, sier Strand til Kommunal rapport.

(©NTB)

På forsiden nå