Krav om ny ekstraordinær generalforsamling i lakseselskapet NTS – vil bytte ut styret

Lakseselskapet NTS har mottatt et krav om å holde en ekstraordinær generalforsamling. Det skjer dagen etter at en generalforsamling besluttet å beholde styret.

Saken oppdateres.

Det bekrefter NTS i en børsmelding lørdag ettermiddag.

I meldingen fremkommer det ikke hvem som krever dette, eller hva som er begrunnelsen.

Det nye kravet kommer dagen etter det som skal vært en «høydramatisk» generalforsamling i selskapet fredag, skriver E24.

En gruppe aksjonæropprørere forsøkte å kaste storeier Helge Gåsø og sønnen Anders ut av styret. Med knapp margin ble forslaget derimot nedstemt fordi en av opprørerne, Hans Martin Storø, byttet side. Han ble deretter valgt inn som nytt styremedlem av generalforsamlingen.

Opprørerne har reagert kraftig på måten dette vedtaket ble banket gjennom på, og anser det som «ugyldig», skriver avisen.

Opprørerne har også varslet et bud på 13,2 milliarder kroner for NTS, og aksjemarkedet har spekulert i at gruppen ønsker å selge unna konsernets eierandel på 68 prosent i en annen børsnotert lakseoppdretter, NRS.

NRS-aksjen steg kraftig i dagene før generalforsamlingen, men kursen raste da det ble kjent at Gåsø beholdt plassen i styret i NTS.

Motivet for å kaste Gåsø-familien og sittende styreleder Odd Reidar Øie ut av styret har, ifølge gruppen, vært for å «forbedre eierstyringen og selskapsledelsen» i NTS.

(©NTB)

På forsiden nå