Svært vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge fra søndag

Vegtrafikksentralen nord melder om svært vanskelige kjøreforhold og stengte veier i deler av Nord-Norge de neste dagene.

Saken oppdateres.

– OBS! OBS! Storm, nedbør og skred i hele landsdelen, og spesielt Ofoten, Sør-Troms og indre Troms får utfordrende kjøreforhold, skriver Vegtrafikksentralen nord på Twitter.

De oppfordrer folk i de navngitte områdene til å la bilen stå.

– Basert på farevarslene fra NVE og Meteorologisk institutt er vi i Statens vegvesen forberedt på at situasjonen på veiene kan bli svært utfordrende, sier avdelingsdirektør Unni Gifstad i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Veier kan bli stengt på kort varsel, og det vil være reell fare for å ikke komme fram dit man skal, og heller ikke hjem igjen, understreker hun.

Like før klokka 18 opplyser Vegtrafikksentralen om åtte veistrekninger som er stengt eller hvor det er innført kolonnekjøring lørdag kveld.

Veien over Båtsfjordfjellet er stengt, det samme gjelder veien over Ifjordfjellet, strekningen Mehamn-Gamvik og mellom Skarsvåg og Nordkapp. Over Kongsfjordfjellet er det kolonnekjøring, det samme gjelder strekningene Bekkarfjord-Hopseidet, Skipsfjordhøgda-Skarsvåg og til Gjesvær og veiene på Nordkyn.

(©NTB)

På forsiden nå